Skip to main content

Teollisuuden ja rakentamisen perinpohjainen kehittäjä

Sjöblom on teollisuus- ja rakennusalan palveluyritys, joka on auttanut asiakkaitaan tehokkaiden kokonaisratkaisujen löytämisessä, suunnittelussa ja toteuttamisessa jo 1960-luvulta asti. Tarjoamme laajan valikoiman palveluita, jotka toimitamme laadukkaasti, luotettavasti ja joustavasti yli 80-henkisen pätevän henkilökunnan, yhteistyökumppaneidemme sekä yli 100 yksikön modernin konekantamme voimin.

Ennakoiva kehittäminen on toimintamme ytimessä. Emme kehity vain pakon edessä vaan omaksumme rohkeasti uusia toimintamalleja.

Edelläkävijä vuosikymmenten kokemuksella


Sjöblom sai alkunsa Pohjanmaalla Purmossa vuonna 1960, kun veljekset Svante ja Gösta Sjöblom perustivat yrityksen, jonka toiminta perustui aluksi puukuljetuksiin hevosilla ja traktorilla. Puuta kuljetamme edelleen, mutta hevoset ja traktorit ovat vaihtuneet järeämpiin koneisiin. Myös kuljetetun puun määrä on monikertaistunut: kuljetamme vuosittain yli miljoona kuutiota tukkeja, haketta ja selluloosaa.


Vuosien varrella Sjöblomin palveluvalikoima on kasvanut, ja nykyisin vahvinta osaamistamme ovat erilaiset teollisuuspalvelut, kuten puutavaran ja selluloosan käsittely, materiaalien kuljetus, erilaiset infra- ja perustustyöt, tie- ja ratarakentaminen, saneeraustyöt sekä puujätteen ja metsäteollisuuden sivutuotteiden kierrätys.


Tarjoamme palveluitamme sekä teollisuusyrityksille että julkiselle sektorille, ja asiakaskuntamme koostuu esimerkiksi sellutehtaista, sahoista, voimalaitoksista, satamista, rakennusalan yrityksistä, kunnista ja kaupungeista.

Joustavaa laadusta tinkimättä


Työtehtävien monipuolistuessa Sjöblom on aina satsannut laadukkaaseen, moderniin ja viimeisintä teknologiaa hyödyntävään kalustoon. Kattavan konekannan lisäksi vahvuutemme on osaava henkilökunta sekä joustavuus, joka mahdollistaa vaativien ongelmien ratkomisen laadusta tai aikataulusta tinkimättä. Pätevyys, luotettavuus, asiakaslähtöisyys ja jatkuva kehitys ovat tehneet meistä luotettavan yhteistyökumppanin, jolla on palava halu täyttää asiakkaan toivomukset sekä ratkaista ongelmat asiantuntemuksella, joka perustuu pitkään kokemukseen.


Uskomme, että yhteistyö ja molemminpuolinen kehitys ovat sekä meidän että asiakkaan eduksi. Siksi meille on tärkeää, että palautteenanto on dialogista. Työntekijät haastavat ja antavat kehitysehdotuksia jatkuvasti - eivät vasta siinä vaiheessa, kun törmätään ongelmiin.

Perinpohjaisesti kestävää


Perinpohjaisuus tarkoittaa meille myös sitä, että pystymme minimoimaan ympäristöhaitat kaikessa toiminnassamme tarkalla suunnittelutyöllä ja hallituilla prosesseilla. Suunnittelemalla projektimme huolellisesti ja optimoimalla logistiikkaa sekä materiaalien uudelleenkäyttöä varmistamme resurssien energiatehokkaan hyödyntämisen. Myös nykyaikainen kalusto mahdollistaa hiilijalanjälkemme minimoinnin. Konekantamme on esimerkiksi ohjelmoitu sammumaan automaattisesti viiden minuutin jälkeen tyhjäkäynnin välttämiseksi.


Toimintamme vastuullisuuden ja kestävyyden varmistaminen vaatii myös jatkuvaa kehittämistä. Siksi pyrimme myös parantamaan omia prosessejamme ja käymme asiakkaidemme kanssa jatkuvasti dialogia esimerkiksi koneiden sähköistämisestä. Lisäksi olemme siirtymässä yhä enemmän uusiutuvan polttoaineen käyttöön yhteistyössä asiakkaidemme kanssa – vuodesta 2023 alkaen käytämme jopa 700 000 litraa uusiutuvaa polttoainetta vuodessa, mikä tarkoittaa jopa 90 prosenttia vähemmän hiilidioksidipäästöjä tavalliseen polttoaineeseen verrattuna.


Toimintamme on myös laatu-, ympäristö- ja turvallisuussertifioitu ISO 9001: 2015, ISO 14001: 2015 ja ISO 45001: 2018 -standardien mukaisesti.

Turvallisuus edellä


Asiakkaidemme, työntekijöidemme sekä koko yhteiskunnan turvallisuus menee toiminnassamme aina etusijalle. Turvallisuusriskien minimoimiseksi teemme jatkuvaa riskiarviointia sekä kehitämme prosessejamme havaintojen mukaisesti. Panostamme henkilöstömme jatkuvaan kouluttamiseen, ja työntekijämme käyvät säännöllisesti läpi turvallisuuskoulutuksia. Iso osa henkilöstöstämme on myös käynyt ensiapukoulutuksen.


Myös moderni konekanta on merkittävä osa turvallisuussäädöksiämme, sillä nykyaikainen, hyväkuntoinen kalusto minimoi turvallisuusriskejä. Jokainen työntekijämme on myös perinpohjaisesti koulutettu uusien koneiden käyttöön sekä uusiin työtehtäviin. Turvallisuutta lisätäksemme olemme esimerkiksi varustaneet jokaisen koneemme ensiapulaukulla ja käsisammuttimella sekä asentaneet peruutuskamerat lähes kaikkiin koneisiimme. Lisäksi olemme asentaneet bluespot-peruutusvalot trukkeihimme sekä automaattiset sammutinjärjestelmät niihin koneisiin, joissa paloriskit ovat korkeammat.


Turvallisuus pätee myös koneiden käyttöön: kuljettajamme käyvät läpi kokonaisvaltaisen konetarkistuslistan päivittäin ennen koneiden käyttöönottoa ja ryhtyvät toimenpiteisiin tarvittaessa. Lisäksi puhdistamme koneemme läpikotaisin, tietyt koneet jopa päivittäin. Myös ergonomia vaikuttaa koneiden turvallisuuteen ja siksi huolehdimme, että käyttömukavuus on aina ensiluokkaista.

Miksi olemme olemassa


Missionamme on tarjota ensiluokkaisia teollisuuden sekä infrarakentamisen palveluita asiakkaillemme – turvallisuus, vastuullisuus ja luotettavuus ohjaavina arvoinamme.Mihin olemme menossa


Visionamme on olla Pohjoismaiden johtava teollisuuden ja infrarakentamisen palveluiden toimittaja, jonka korkea asiakastyytyväisyys ja jatkuvasti kehittyvät innovatiiviset palvelumallit puhuvat puolestaan.

Liity osaavaan joukkoomme


Asiantuntevalla ja palveluhalukkaalla henkilökunnallamme on merkittävä rooli kaikessa toiminnassamme.


Meille on tärkeää, että työntekijämme ovat motivoituneita kehittämään omaa osaamistaan, ja siksi tuemme työntekijöiden henkilökohtaista kehitystä ja hyvinvointia. Sjöblomille tullaan tekemään pitkiä uria, jossa jokaisella työntekijällä on mahdollisuus vaikuttaa työtehtäviinsä.


An illustration of a safety helmet with Sjöblom's logo on the front

Ole meihin yhteydessä

Onko sinulla kysyttävää palveluistamme tai haluaisitko jättää tarjouspyynnön? Täytä lomake, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!

Vedä tiedostot tähän tai klikkaa valitaksesi tiedostot